Хабилитираните педиатри и медици към хората  Проектът ‚Мама и Аз‘ спасява

...
 Хабилитираните педиатри и медици към хората  Проектът ‚Мама и Аз‘ спасява
Коментари Харесай

Хабилитираните педиатри и медици към хората: Отношението към ‚Мама и Аз‘ София решава изборите

 

Хабилитираните педиатри и медици към хората

 

 

Проектът ‚Мама и Аз‘ избавя София, РЕШАВА ИЗБОРИТЕ

 

 

 

Въпросът на въпросите за нацията е по кое време ще понижим рекордната детска смъртност и доста високата обща смъртност? Кога ще пресечем задълбочаването на демографската рецесия? Можем ли да реализираме положително опазване на здравето без конкуренция по качеството и без богат избор на пациента къде да се лекува?

 

Пускането на многопрофилната високотехнологична ‚Мама и Аз‘ в София, която не е детска частна болница, и построяването на държавната Националната детска болница (НДБ) в Горна баня вървят ръка за ръка към решението и са част от верните отговори на тези въпроси. Затова партиите да и чуят избирателите дали планът за съвременна многопрофилна болница ‚Мама и Аз‘ ще блокира НДБ и ще навреди ли или ще подкрепи опазването на здравето в столицата?

Няма страна в света, и България не може да направи изключение, която сама да е постигнала висококачествено опазване на здравето. Това е правилно както при автократичните режими, по този начин и при политическа народна власт с пазарна стопанска система. Възможно е единствено когато националните вложители не са прогонвани, тъй като без тях и задграничните не идват. Възможно е, когато конкуренцията по качеството се предизвиква, а не се задушава, пациентите не са заложници на всевъзможни ползи и административни блокади и когато имат същински избор къде да се лекуват – без обречени опити за „ запазване “ на фрагменти.

 

С какво тъкмо планът ‚Мама и Аз‘ в София пречи на страната „ да си стои на мястото “, както искаРадев? Ние не бабуваме и не ясновидстваме дали след 6 години ще има фрагменти, ние в този момент развиваме доста млади фрагменти в най-модерната новопостроена клиника за майчино и детско здраве ‚Мама и Аз‘ в Плевен. Ние одобряваме най-трудните и тежки случаи. Лечението на децата е гратис. Работим по същите недооценени педиатрични пътеки и демонстрираме, че при положително ръководство педиатрична клиника може да съществува без непрекъснати държавни дотации, а когато те се дават на държавните, следва да има и за частните, тъй като и ние лекуваме български деца!

 

Затова НИЕ съдебномедицинска експертиза СВОБОДНИ ДА КАЖЕМ ИСТИНАТА: Ние не сме крепостни да ни „ дърпат “, „ (при)влачат “, „ резервират “ или „ гълтам “, нито платени консултанти или филистерски фондации могат да ни поучават за феодализация, която те обслужват! Защо като са против ‚Мама и Аз‘, опозиционерите не сътвориха и не основават фрагменти толкоз доста години до момента? Как и за какво се резервира кадрови капацитет в недостиг за бъдещи лечебни заведения за след 6 или повече години? Съвременната медицина, която ние практикуваме, е приложна и екипна просвета – в непрекъснато мощно развиване. Очевидно опозицията обслужва конкурентни и други консервативни персонални ползи, провежда блокадата на столичните пациенти и потиска честната конкуренция. 

 

Понеже Главчев призна неведнъж, че Решение № 318 от 30 април т.г. е законно и вярно, и в действителност е признато по откритата процедура, с авансово оповестен дневен ред на Министерски съвет, в този момент хората да кажат на партиите – би трябвало ли да се съблюдават законите в нашата европейска република, или ще слушаме самозвани фондации, мрежи, платформи и еснафи, които крещят, че решението било „ взето на мрачно “ и „ не било в съгласие “ с тях? Така на 1 май т.г. държавното управление беше невиждано, в българската най-нова история, смачкано с неоснователни обвинявания, апели, закани и изнудване. Стигна се до практикуване на държавен протекционизъм в софийското опазване на здравето и блокада на достъпа на пациентите до конкуренцията по качество. Това са единствено забележимите измерения на двойните стандарти в „ дълбоката страна “. Затова министър председателят Главчев , а за !

 

Избирателите да кажат на партиите, че преди да има възпитаници и учители на тържествата на 24 май, би трябвало да има здрави деца и здрави родители. Преди да имаме боеспособна войска би трябвало да отгледаме здрави генерации и да имаме задоволително квалифицирани и стимулирани медици в страната, както и инженери, водачи, счетоводители. И по какъв начин всичко това ще се реализира без,Мама и Аз‘ и без НДБ, и без конкуренция по качеството в опазването на здравето, и без съблюдаване на профилните медицински стандарти във всички лечебни заведения, където няма задоволително педиатри и медицински сестри? Заварените „ разбирачки “ и фрагменти не сътвориха, а ги изгониха, деца не лекуват, а детската смъртност препуска нагоре, обслужват феодализацията срещу конкуренцията, съвременни лечебни заведения не могат да построят, а не дават и на потвърдените вложители да строят в София – тъй като на никое място по света страната сама не може всичко!

 

Понеже президентът няма право да се намесва в работата на държавното управление, а министър председателят няма право да дели лечебните заведения съгласно собствеността им и децата на, дано всички партии в София да питат гласоподавателите си в предизборните срещи и събрания:

 

Искате ли нова съвременна многопрофилна болница в София за повишение качеството в опазването на здравето? Без нея ще се изпълнят ли 50-те % празни кревати в най-големия град в страната и по какъв начин ще се преодолее тежкият недостиг на фрагменти? Може ли с обсада на столицата и унищожаване на конкуренцията по качеството да се прави промяна и опазването на здравето да се развива? Искате ли да лекуваме нашите деца и фамилии в Румъния, Турция и други частни клиники в чужбина? С ‚Мама и Аз‘ в София повече ли млади лекари и медицински сестри ще остават в България и повече ли ще се връщат от чужбина?

 

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР